söndag 10 februari 2013

Örtagården...

S mått tokig i färska örter.
Ock i brist på sommarens lilla örtagård här hemma så får det bli köket och färdigköpta.
Köper nästan alltid färska örter att ha här hemma.
Blir det något över brukar jag klippa ner det och torka för att lägga på burk.




Mina små plåtkrukor med texten Örtagården med den lilla brickan har jag haft i många år.

 
Dagens örter är lite Perslilja, Thaibasilika och Timjan
 
Och eftersom jag har örter i inlägget idag kommer det ett litet.
 
RECEPT.

Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater.


Ingredienser:

  • 1 paket kycklinglårfiéer 450 g
  • 1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
  • 1 bit Parmigiano Reggiano, hyvlad
  • 1 kruka basilika
  • Torkad dragon /torkad timjan
  • Salt och peppar
  • Vitt vin
  • Citron, saften av
  • Fransk senap
  • Grädde

Tillagning:

  1. Banka ut kycklinglårfiléerna till tunna schnitslar och dela dem 3 lika delar.
  2. Fyll de utbankade schnitzlarna med en liten bit tomat, några blad basilika, en skiva parmesanost.
  3. Salta och peppra.
  4. Rulla ihop och lägg ned i en ugnsfast form. Krydda rikligt med dragon, timjan och pressa över färsk citron. Ringla över olivolja.
  5. Stek i ugn på 200 g ca 15-20 minuter tills rullarna är genomstekta.
  6. Ös ett par gånger under tillagningen och tillsätt ev lite vitt vin.
  7. När rullarna är klara, klicka ned fransk senap, lite mera vin och grädde. Rör om och låt gå ytterligare 10 minuter i ugnen.
  8. Serveras med sallad av: späda gröna löv, parmesanost hyvlad, pinjenötter.
 
Ja, det här receptet är så gudagott att du måste bara testa.
(Recept och bild från Anna Skipper)
 
 
Önskar dig fina dagar och ta hand om dig ♥
 
 
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Härligt med färska örter.Underbara bilder!Mmm vilket smarrigt recept.Det blir att testa när jag kommer hem.Ha det gött .Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet :-)
    Mmmm vad gott det lät..

    Jag gillar oxå färska kryddor. Det blir så himla gott med färska kryddor. Brukar ha på altanen hela säsongen & plocka därifrån, just nu har vi timjan & rosmarin hemma :-)

    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Tack för recept...oj så gott det verkar och visst förgyller färska örter det mesta!!

    Hoppas du får en finfin vecka vännen

    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  4. Oj så gott det ser ut och låter. Måste testas! Sorgligt med lilla Leia, kramar till dig, kram kram

    SvaraRadera

TACK snälla för din kommentar! Jag blir jätteglad för din hälsning!.♥♥♥
Om du inte har någon blogg, välj anonym så funkar det. :)