onsdag 30 januari 2013

Veckans...

R ecept i Hörnan.
Som ni vet från det Här inlägget så skall jag ju strukturera mitt liv.
Och det går väl relativt bra.
Maten och dess planering har jag lyckats riktigt bra med än så länge "ler"

Rotar ju runt bland en massa recept och har nu fasnat lite för Anna Skipper's recept.
Där har vi bra råvaror och en hälsosam kost tycker jag.
Massor av tips mm. Titta in hos Anna Skipper vet jag.
När Du är vad du äter gick på TV tittade jag då och då på detta. Tyckte redan då att dom åt såååå gott och nyttigt.

Så nu testar jag lite recept från Anna här i Hörnan.

Kan rekomendera dessa båda soppor. Så himmelskt goda. Och så nyttiga eller hur.

Broccolisoppa

Broccoli innehåller mer c-vitamin än citrusfrukter och rikligt med järn och b-vitamin.
Ökar stresstålighet, ökar immunförsvar och minskar inflammationer.
Lägg gärna ned ett kokt ägg i soppan så blir den mera mättande.
recept soppa

Ingredienser (2 portioner)

  • 250 broccoli
  • 1 lök (alternativt 3 schalottenlökar)
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk curry
  • 0,6 l vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning ekologisk
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 krm sambal oelek
  • Salt och peppar
  • Ev. 1 dl ekologiskt grädde alt sojagrädde för att få en lite mildare smak på soppan

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och zucchini.
  2. Dela broccolin i mindre buketter.
  3. Häll olivoljan i en tryckkokare, eller i en vanlig kastrull, och värm på medelhög värme.
  4. Fräs lök, curry, sambal oelek och timjan i olivoljan i ca 1 minut.
  5. Tillsätt zucchini och broccoli. Rör om och fräs i några minuter.
  6. Tillsätt vatten och buljong och sätt på locket på tryckkokaren, eller locket på en vanlig kastrull.
  7. Koka på högt tryck i tryckkokare i 7 minuter, eller koka 20 minuter i vanlig kastrull.
  8. Tag av soppan från värmen och släpp ut ångan försiktigt ur tryckkokaren.
  9. Mixa soppan hasigt så att den fortfarande har lite bitar i sig.
  10. Salta och peppra efter smak.
  11. Tillsätt ev. lite sojagrädde om du vill ha en mildare och rundare smak på soppan.

Tom ka ghai-soppa

Fräsch, het och tillfredställande thaisoppa.
Recept nyttig soppa

Ingredienser (1 portion)

  • 1 kycklingfilé
  • 50 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • Rivet skal av en halv lime
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • En halv msk finhackat citrongräs
  • Färsk ingefära
  • En halv tsk salt
  • Lite färskpressad limejuice
  • 1 tsk finskuren chilifrukt
  • 1 msk finskuren salladslök

Tillagning

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor.
  2. Skär svampen i fina skivor. Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen.
  3. Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
  4. Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeblad och citrongräs samt ev galangalrot/ingefära. Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
  5. Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.
 
Så låt er väl smaka med lite värmande god soppa.
Skall testa mera mat här som kommer i hörnan framöver.
 
 

5 kommentarer:

  1. Älskar soppa av alla de slag!!!
    Har precis för några dagar sedan gjort broccoli soppa...mums! Och vet du mer...idag har jag gjort morots o apelsin soppa..gott!! Har märkt att vi har lite av samma inlägg ibland...tänker snart också lägga ut lite recept på soppor!!
    Ha det gott...vi Yogar ju båda också, fniss...
    Kram

    SvaraRadera
  2. Broccolisoppa låter jättegott! Nyttigt för mej som har benskörhet. Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  3. Soppa är något som verkligen gör den kalla årstiden bättre. Så tack för receptet på Broccolisoppa. Det måste jag pröva.

    SvaraRadera
  4. Det låter gott :-)

    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Å vilket perfekt tips! Vi är några tjejer som ses varje vecka, kör powerwalk tillsammans och sen käkar vi sopplunch. Nästa vecka är det min tur att stå för soppan och nu vet jag vad det blir - broccolisoppa! Tack för tipset :)
    Kram

    SvaraRadera

TACK snälla för din kommentar! Jag blir jätteglad för din hälsning!.♥♥♥
Om du inte har någon blogg, välj anonym så funkar det. :)