söndag 13 november 2011

Recept och besök hos sonen....mums

Välkommen på middag hos goa sonen




En välkomnande lykta i hallen...

Och en lampa från 50-talet på byrån.


 


Receptet på den goda maten.  Superduper enkelt och så gott.


Hel kyckling i ugn med honungs- och fetaostsås

Ingredienser
En hel kyckling

Marinad
½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger
½ dl soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Tillbehör
800 g potatis, gärna delikatess
2 röda lökar
2-3 morötter
1 zucchini
1 stor röd paprika
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
1 citron
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Sås
1 dl matyoghurt
1 pkt fetaost
1 msk flytande honung
½ kruka basilika
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med såsen. Hacka basilikabladen och rör ihop såsen och ställ den kallt fram till serveringen.

Stycka eventuellt kycklingen i 4 rejäla bitar för kortare tillagningstid. Blanda ihop marinaden och lägg den tillsammans med kycklingen i en plastpåse. Se till att marinaden tränger in överallt. Kan ligga en kort eller lång stund i marinad. Du bestämmer.

Dela potatisen i halvor eller kvartar (de behöver inte skalas). Skala löken och klyfta den. Skala morötterna och dela dem i bitar, ca 1 cm breda. Dela zucchinin på längden och sedan i halvor rakt över. Kärna ur och dela paprikan i bitar. Skär purjolöken i ca ½ cm breda bitar. Skala vitlökarna och hacka dem. Skölj och klyfta citronen.

Blanda alla grönsaker i en  långpanna. Ringla över olivolja och blanda runt. Salta och peppra.

Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och häll även på marinaden. Stek i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 50-60 minuter. (Hel kyckling tar lite längre tid, ytterligare ca 20-30 minuter.

Servera kycklingen med de ugnsrostade grönsakerna samt honungs- och fetaostsåsen.

Ändring/tips: När man häller på hela marinaden rinner den ut i långpannan och grönsakerna blir lite blöta i botten. Mitt tips är att marinera kycklingen dagen innan så den går in ordentligt och sedan bara hälla på en liten del av marinaden (kanske 0,5 dl) när kycklingen lags på grönsakerna. Man skulle också kunna hoppa över zucchinin då den avger mycket vätska. Palsternacka är ett gott alternativ i så fall.






Kan varmt rekommendera detta recept. Det kommer garanterat vi göra här hemma.
Så tack goa du för en fantastisk Farsdagsmiddag.



Havsguden Poseidon i egen hög person som kommer från mormor och morfar.
Det är så mysigt att umgås med sina barn för vi har det så himla kul och härligt tillsammans.

Det är verkligen guld värt  ♥



11 kommentarer:

  1. Hej! Vad trevligt att du kom till sonen på middag. Det ser gott ut det där. Ha en fin dag !

    SvaraRadera
  2. Åååå vad gott med besök hos sonen och god mat.Ser kanongott ut.Önskar dej en fin måndag vännen.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Åh, det ser gott ut!!

    Ha en fin måndag!
    kram lisamaja

    SvaraRadera
  4. låter onekligen som ett recept värt att prova...kramis semlan

    SvaraRadera
  5. Det receptet tackar vi för ! - Är lite feg att laga till hela kycklingar, men ny ska jag absolut pröva ! - Ett tips för att zucchinin inte ska bli så geggig, är att strö på salt, och sedan torka bort det efter 10 min och sedan använda den i matlagningen.
    - Har också haft en underbar helg med våra barn...det är guld värt ♥
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  6. Tack för recept,alltid så kul att pröva nåt nytt!! Kul med bra kontakt med sina barn o barnbarn! Kram på dej Gunilla

    SvaraRadera
  7. det lät väldigt gott & enkelt :-) Tack för recepttipset...

    Härligt initiativ av sonen att bjuda pappa & mamma på farsdagsmiddag :-)

    Ha en mysig måndag!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Skönt att få bli uppassad ibland, det ser ut som en god rätt. Ha det bra/kram

    SvaraRadera
  9. Det ser riktigt gott ut :)
    Tack för receptet vännen!
    Kramen♥

    SvaraRadera
  10. Åh vad gott det låter :) kram

    SvaraRadera

TACK snälla för din kommentar! Jag blir jätteglad för din hälsning!.♥♥♥
Om du inte har någon blogg, välj anonym så funkar det. :)