torsdag 2 december 2010

Inredningstrender 2011

Snön faller sakta ner nu utanför fönstret och jag sitter och spanar lite om heminredningstrender 2011. Hade en diskution med en god vän nere i en av mys butikerna på stan idag nämligen. Kommer mera färg sa hon, inte allt detta vita. Det var kul rykte jag som då inte är sååå himla vit av mig. Hittade ett inägg hos Framtid & Boende som jag citerar här nedan.


Vit, lantlig, romantisk inredning är något som varit en starkt ihållande trend de senaste åren. I inredningreportage och på inspirerande heminredningsbloggar – överallt möts vi av vita hem som andas shabby chic. Men nu spår trendspanarna mer färg i våra hem!
Precis som med ljussättning, handlar färg om mer än vad ögat ser och vad vi tycker är snyggt. Färg och ljus är nämligen starka stämningssskapare och har en större inverkan på oss människor än vad vi tror. Vissa färger gör oss glada, andra gör oss lugna. Och inte nog med att färgerna påverkar oss, omvärlden påverkar dessutom vilka färger vi väljer att omge oss med. Det sägs exempelvis att vi i goda tider gärna inreder med starka färger.

I och med att vi nu befinner oss i återhämtningsfasen av en svår finanskris, börjar alltså färgerna gå åt det starkare hållet. Till våren 2011 spår trendspanarna att vi kommer se mer blått och rött i vår heminredning. Även gröna inslag, med inspriation från naturen, kommer att få mer plats i våra hem. Grönt sägs ha en lugn inverkan på oss, så varför inte välja en grön tapet i sovrummet?
Snygga skålar i starka färger.
Färgglada skålar från RICE.
Men: shabby chic trenden kommer inte försvinna. Då det för nya trender tar tid att slå rot, kommer de vita hemmen fortsätta att dominera ett tag till. Vita väggar har ju också den förmånliga egenskap att man kan inreda med färgglada detaljer, något jag själv tycker om att utnyttja. Färgstarka gardiner och burkar i roliga färger är två av mina favoriter.
Bilder från broarne.se

i
Quantcast

1 kommentar:

  1. Typiskt! Vi som precis har gått över från ett färgstark hem till ett alldeles vitt hi hi hi

    SvaraRadera

TACK snälla för din kommentar! Jag blir jätteglad för din hälsning!.♥♥♥
Om du inte har någon blogg, välj anonym så funkar det. :)